The Suicide Club moet dicht na onverantwoorde blunder Groot Handelsgebouw

[lees het volledige persbericht hier]

We hebben slecht nieuws. Het dakterras dat The Suicide club huurt van het Groot Handelsgebouw voldoet niet aan de veiligheidseisen. De wet schrijft een draagkracht van 400-500kg/m2 voor bij een terras in de horeca. Ons terras kan maar een belasting van 100kg/m2 aan. Dit alles blijkt uit een rapport van de constructeur dat wij 2 weken geleden onder ogen kregen.

Dit rapport was al sinds 2016 in het bezit van het Groot Handelsgebouw. De constructeur heeft geadviseerd het dak te versterken omdat het niet voldoet aan de wettelijke eisen. Het Groot Handelsgebouw heeft dit advies, naar nu blijkt, om financiële redenen naast zich neergelegd.

Wij zijn geschokt dat we The Suicide Club blijkbaar altijd in een onveilige situatie hebben geëxploiteerd. Wij vinden het onbegrijpelijk dat het Groot Handelsgebouw deze situatie heeft laten voortduren.

The Suicide Club heeft via de advocaat geëist dat het Groot Handelsgebouw alsnog het terras versterkt en zorgt dat het voldoet aan de geldende veiligheidseisen. Omdat de veiligheid van onze gasten boven alles gaat zullen wij vanaf 8 juni de deuren tot nader orde sluiten. Wij vinden deze situatie verschrikkelijk. We hebben de afgelopen jaren samen met ons team, de organisatie, partners, vrienden en natuurlijk onze gasten iets heel bijzonders opgebouwd. Wij zijn trots op The Suicide Club en het doet ons heel veel pijn dat het nu zo moet eindigen.

Bills Bills Bills dat vandaag plaatsvindt is voorlopig ons laatste event. Vanzelfsprekend zal het dakterras niet geopend zijn.

[lees het volledige persbericht hier]


Stories

Do you like love letters?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Do you like love letters?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.