MEET THE TEAM: Max de Smit

Bio

Naam: Max De Smit
Leeftijd: 26 Jaar
Woonplaats: Rotterdam nu 6 jaar. oorspronkelijk uit Capelle aan den Ijssel.
Werkzaamheden binnen TSC: Restaurantmanager

Wat zijn je vroegere werkzaamheden en/of opleidingen? Kortom, wat is je achtergrond?

Opleidingen waren niet echt mijn ding. Ik kwam er al snel achter door de horeca dat ik beter was in het ‘doen’ dan studeren in de school banken. Ik ben op mijn 17e begonnen in de horeca, toen nog als bijbaan. Ik ben begonnen bij Fuiks in Capelle aan den IJssel. Daar ben ik gegroeid van bedienend personeel tot manager. Ik ben bewust blijven hangen in de horeca, dit omdat ik mij hier erg in thuisvoel en mijn ei kwijt kan.

Ben je al lang bij het overkoepende bedrijf Mess ?(red: Biergarten en international tapasrestaurant Ayla behoren ook tot de Mess groep)

Jazeker, ik ben ongeveer 1,5 jaar geleden begonnen bij Restaurant Ayla. Daar heb ik zowel op de vloer gelopen als achter de bar gestaan. Nu sta ik als restaurantmanager in The Suicide Club waar ik ongeveer 7 maanden geleden ben begonnen, nadat ik door het management gevraagd was voor deze functie.

terras ayla rotterdam
Terras van Ayla

Als je kritisch naar jezelf zou kijken, wat vind je dan twee positieve eigenschappen aan jezelf?

Ik ben erg perfectionistisch en heb altijd een positieve instelling.

Wat zijn twee negatieve eigenschappen aan jezelf?

Dat ik soms te perfectionistisch ben, daardoor stel ik te hoge verwachtingen aan mijzelf en anderen, wat kan leiden tot teleurstelling.

Als ik naar Max kijk zie ik een goed geklede man. Hoe zou je je eigen style omschrijven?

Hahaha, allereerst bedankt voor het compliment. Om eerlijk te zijn ben ik niet heel actief bezig met mode en welke trends er spelen. Wel wil ik representatief voor de dag komen. Ik merk ook dat ik mijn style beter kwijt kan in de winter dan de zomer. Ik zou mijn style omschrijven als ‘Casual Chic’.

De keuzes van Max
Dagdier of nachtdier? Dagdier
Binnen of buiten mens? Buiten
Whisky of Rum? Geen van beide, gin
Voorgerecht of dessert? Voorgerecht, niet zo van het zoetigheid
Achter de bar of aan de bar of op de bar? Achter de bar
Vlees of vis? Vlees

Wat maakt het werken binnen The Suicide Club voor jou zo uitdagend?

The Suicide Club is naar mijn idee een erg excentrieke plek binnen Rotterdam. Het is een skybar-restaurant-bar en daarmee uniek in zijn soort. Energie die in de zaak hangt heb ik nergens anders zo ervaren. Dat heeft er ook zeker mee te maken dat de gasten die wij hier ontvangen echt komen voor een avondje ‘uit’; een avond om van te genieten. De vibe die The Suicide Club uitdraagt is bijvoorbeeld op donderdagen erg goed te voelen. Er zijn dan gasten aanwezig die komen voor een uitgebreid diner, maar ook gasten die enkel komen voor een paar cocktails. De sfeer die er op z’n avond hangt, dat maakt mij trots!

De uitdaging voor mij zit hem in het diverse van The Suicide Club; bar, restaurant en club. Het is niet altijd gemakkelijk om alle facetten van The Suicide Club in goede banen te leiden, maar hier haal ik juist veel energie uit.

De keuken van TSC is Asian Fusion, een bijzondere smaaksensatie. Van wat voor soort keuken kan jij het meest genieten?

Geen specifieke keuken, maar van klassiek Frans hou ik zeker. Ook de Aziatische keuken en de Italiaanse keuken kan ik erg blij van worden.  

Shared dining vind ik fantastisch, delen van het eten maakt het voor mij speciaal. Je beleeft een gerecht als ware samen, en zeg nou eerlijk, samen met iemand is altijd gezelliger dan alleen toch?

Wat is je favoriete gerecht bij The Suicide Club?

Nummer 148 en de Short rib.

148 the suicide club
Max' favoriet: 'Nummer 148'

Voor vleeseters is de nummer 148 echt fan-tas-tisch! De nummer 148 is samengesteld met zacht gegaard varkensvlees. Dit is op een speciale manier bewerkt, waarvan ik het recept uiteraard niet door mag vertellen… Maar geloof mij: echt een Michelin ster-waardig gerecht. En ja…. De Short rib.. gewoon ook echt fantastisch vlees.

Wat is je Favoriete cocktail?

Whahappen?!

En dat zeg ik niet omdat ik hem zelf gemaakt hebt, maar omdat het echt zo is! Ik heb een tijdje terug zelf de drankkaart gemaakt met hulp van een collega, Luca. De balans met Aziatische smaak was een uitdaging. Al met al hebben we een goede cocktailkaart samengesteld die overeenstemt met de smaken uit de Aziatische keuken. Ik ben erg trots op de kaart, want weet zeker dat je een aantal smaak combinaties nergens anders kan proeven.


Maar even over de Whahappen?! De Whahappen?! is een cocktail samengesteld uit Pedro Ximinez combinatie van zoet en stroperige en gerookte van de mezcal. Combinatie is een goede smaakbalans. Gember siroop brengt een pittig scherp randje aan de cocktail. Al die ingrediënten maken de Whahappen mijn favoriete cocktail. De cocktail naam heeft ie te danken aan de smaaksensatie in je mond, je proeft zoveel dat je snel zal denken ‘Whahappen?!’

Luca Veronesi bartender
Collega bartender Luca Veronesi

Wat is jou heftigste Whahappen?! moment?

Ik heb ooit op het dak gestaan van een bekend gebouw in Rotterdam. Toen het alarm afging werden we door de politie naar beneden begeleid. Dit verhaal liep af met een boete.

Als je zelf een cocktail was, welke cocktail zou je dan zijn? Waarom?

Negroni, ook een van mijn favoriete. Een klassieke cocktail met een fancy randje.

Je vertelde eerder dat The Suicide Club veel verschillende aspecten heeft zoals: Bar, Club en Restaurant. Welk aspect past het beste bij Max?

Restaurant, deze tak van horeca is voor mij als thuis. De energie die ik daar uit kan halen is onbeschrijfbaar. Het gelukkigste word ik als de gasten het naar hun zin hebben, het team goed de avond draait waardoor iedereen een goede vibe uitstraalt.

Wat is je favoriete clubavond?

GAuD, leuk de sfeer en diversiteit, de looks. Typisch suïcide. (red: de volgende GAuD staat gepland op 23 februari)

GAuD club night

Als je voor 1 dag met iemand uit het bedrijf mocht wisselen van functie, wie zou dat dan zijn en waarom?


Met de Chefkok, Freek Dekker. Ik houd ook van koken thuis en de druk die hij ervaart van een bonnenprinter ervaar ik ook, maar dan op de vloer. Ik zou het interessant vinden om die druk vanaf de andere kant van de pass te ervaren.

Chef Freek Dekker

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

The Suicide Club naar een hoog niveau tillen. En ooit als de tijd daar is iets voor mijzelf, in Parijs. Daar zou ik de traditionele horeca willen doorbreken, vooral op het gebied van gastvrijheid. De arrogantie die daar hangt zou ik willen doorbreken.

Stories

Do you like love letters?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Do you like love letters?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.