MEET THE TEAM: JERMAINE COLLI

Biografie

Naam:Jermaine Colli  

Leeftijd: 26 jaar  

Woonplaats: Rotterdam

Werkzaamheden binnen TSC : Artist handler, ceremoniemeester/presentator van Unplugged, elevator operator en gastheer bij The Suicide Club.  

Lievelingsgetal: 9

Lievelingskleuren: blauw, groen en het volledig spectrum ertussen  

Vroegere opleidingen en werkzaamheden? (achtergrond)  

Na een technische vmbo-opleiding, ging ik naar het Laboratorium Onderwijs (MLO). Hoewel ik het lab erg leuk vind, wist ik de derde week van de opleiding al dat ik meer wilde dan een vijfdaagse werkweek in het lab. Na een week kritisch nadenken en zelfreflectie wist ik het: ‘Het brein, dat wil ik onderzoeken’. Vanaf dat moment ben ik vastberaden om op een dag, of neuroloog of psychiater te worden. Om die route te verkorten schreef ik mezelf, halverwege het MLO, in voor een vwo-avondopleiding op het VAVO. Dit was voor mij de snelste weg om geneeskunde te studeren en me uiteindelijk te specialiseren in de neurologie of psychiatrie.

“Wat bijbaantjes betreft, werkte ik vanaf mijn zestiende in het IJsselland ziekenhuis. Om ook wat ervaring en vaardigheden op te doen naast de medische wereld. Besloot ik wat baantjes te zoeken buiten de zorg. Zo ben ik uiteindelijk in een kledingwinkel beland (waar ik overigens nog steeds werk)”.  

Ben je al lang bij het overkoepelende bedrijf Mess?  

28 oktober 2017 was mijn allereerste werkdag bij The Suicide Club. Ik werkte toen als oproepkracht via Amber Vineyard. Amber levert alle dansers aan die je elke clubavond ziet dansen. Inmiddels werk ik precies een jaar, elke clubavond, vast bij The Suicide Club.  


Wat zijn jouw werkzaamheden binnen The Suicide Club?  

Allereerst werk ik als elevator operator en gastheer van de club, waarbij ik onze gasten begeleid van de begane grond naar de achtste etage en vice versa. De lift zie ik als een tussenwereld: Een ruimte tussen de buitenwereld (de begane) en The Suicide Club. Tijdens een lift rit, draait het volledig om de beleving. Ik combineer verschillende retorische technieken met non-verbale communicatie (zoals bijvoorbeeld intonatie, stiltes laten vallen om spanning op te bouwen, lichaamshouding, positie in de lift, enzovoorts) om onze gasten te amuseren, enthousiasmeren, informeren en soms te overtuigen. Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit boeken, films, het internet en pretparken. Door veel onderzoek te hebben gedaan naar de werking van liften, weet ik, in elke situatie, precies wat ik moet doen in de lift.  

Ten tweede werk ik als artist handler en ceremoniemeester/presentator van Unplugged. Dat is superleuk om te doen. Vanaf het moment dat de artiesten geboekt zijn, kom ik in actie. Ik geef dan uitleg aan de artiesten over hoe Unplugged er zal uitzien en beantwoord al hun vragen. Verder maak ik het draaiboek van de avond zodat de artiesten, maar ook ons personeelsleden precies weten wie waar wanneer moet zijn (hier geeft Cindy, onze creatief directrice, steeds een aanzet toe). Rond acht uur ga ik het podium op en presenteer ik de avond. Na afloop vraag ik alle artiesten wat ze ervan vinden en of ze nog feedback hebben. Op die manier probeer ik de kwaliteit van The Suicide Club te verhogen.  

Wat doe je nog meer buiten het werk bij TSC?  

Dansen is naast filosofie en geneeskunde wel echt een van mijn grootste passies. Zowel het uitvoeren van de dans, als de cultuur erachter en waar die vandaan komt vind ik razend interessant. Hier kan ik dan ook uren over nadenken, lezen of praten.

Ik dans dit jaar nu 10 jaar, verschillende Street styles bij onder andere het Hip Hop Huis. Verder zit ik in een dansgroep: Rascals genaamd. Dit is een dansgroep van vier jongens en vijf meiden, die ik samen met twee van mijn beste vrienden ben gestart. Samen trainen we wekelijks voor dancebattles, shows en optredens op festivals, in clubs of videoclips. Daarnaast studeer ik, werk ik in een kledingwinkel en probeer ik één keer in de twee weken te zwemmen.  


Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?

Soms smart casual of casual chic, maar vaak heeft mijn stijl wel wat weg van streetwear. Mijn kleding komt over het algemeen van de Scotch & Soda, The New Yorker en de Zara. Af en toe laat ik me dan ook inspireren door hun lookbook. De meeste inspiratie haal ik echter uit de app Pinterest. Pinterest is een digitaal prikboord, dat ik gebruik om onder andere mijn kleding- en kunst- en interieurstijl verder te ontwikkelen. Iets wat door de jaren heen goed gelukt is.  


Wat zijn positieve eigenschappen van Jermaine?  

Ik ben ambitieus, empathisch, sterk in communicatie en altijd enthousiast.   


Wat is je favoriete keuken?

Japans! Al moet ik zeggen dat ik Indiaas, Surinaams en Thais ook verrukkelijk vind. Met Japans bedoel ik alles behalve sushi.  


Favoriete muziekgenre?  

Je kan me beter vragen waar ik niet van houd, want ik luister bijna naar van alles! Country en heavy metal zap ik op de radio het snelst weg. En fan van reggaeton ben ik ook niet echt.  

Wat maakt het werken binnen The Suicide Club voor jou zo uitdagend?

The Suicide Club is een bijzondere plek met enorm veel potentie. Het bied veel ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Voor mij is het een uitdaging om meer dan alles uit een functie te halen, daarnaast probeer ik wekelijks de kwaliteit van de club te bewaken en zelfs te verbeteren. Dit vergt creativiteit, empathie, out-of-the-box denken, veel lezen en onderzoek doen. Het enthousiasme, de positieve instelling en gigantische energie haal ik uit onze gasten, ons personeel en de enorm goede muziek die er altijd gedraaid wordt.

Wat is je favoriete gerecht bij The Suicide Club?  

Chicken thigh.

Wat zijn je favoriete evenementen bij The Suicide Club?  

Cloud 8, dat is het eerste evenement dat ik meemaakte bij The Suicide Club. Het herinnerde me aan mijn vakantie in New York City. En Unplugged, daar presenteer ik de avonden en komt alles bij één: creativiteit, innovatieve kunst, een huiskamersfeer, overheerlijke cocktails en met passie bereid eten. Unplugged viert, hoe mooi het leven is. Het past daarom goed bij mij als persoon.  

Als je voor één dag met iemand uit het bedrijf Mess mag wisselen van functie, wie zou dat dan zijn en waarom?  

Cindy, onze creatief directrice! Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar wat ze allemaal doet voor The Suicide Club. Elke keer hoorde ik van collega’s: “oh, daar gaat Cindy over, dan moet je bij haar zijn”.  Dit heeft mijn nieuwsgierigheid gewekt.  

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Hier zou ik heel lang over kunnen praten maar ik houd het kort. Mezelf persoonlijk en professioneel ontwikkelen vind ik belangrijk. Alle opgedane vaardigheden hoop ik in mijn toekomstige baan maximaal te kunnen benutten.

Wat zou je graag willen bijdragen aan de club?  

Mmm, … lastige vraag. Zodra ik nieuwe ideeën heb, bespreek ik die met collega’s. Zodra ik dus wat kan bijdragen, doe ik dat. Natuurlijk zijn er nog genoeg ideeën in mijn hoofd die ik eerst wil uitdenken/uitwerken, maar die verklap ik lekker niet.  

9 keuzes van Jermaine

 1. Binnen of buiten mens?
  Dit verschilt van dag tot dag.  

 1. Dagdier of nachtdier?
  Zonder twijfel een nachtdier, maar ik functioneer ook prima om 7:00 ’s ochtends.  

 1. Door de weeks of weekend?
  Ik leef een dynamisch leventje met een complex maar semiflexibel rooster, waardoor het weekend er soms uit kan zien als een doordeweekse dag en andersom. Voor mij is het daarom gewoon dé week.

 1. Amsterdam of Rotterdam?
  Rotterdam natuurlijk!!! Rotterdam is een culturele smeltkroes die een echte handelsgeest ademt. Een stad met een prachtige skyline, een internationaal karakter en een niet lullen maar poetsen-mentaliteit. Ik ben trots op: de haven, het ondernemersklimaat, de culturele evenementen, de bijzondere geschiedenis en het gezonde leefklimaat. Bovendien is er veel verrassend groen rondom de blauwe aderen van de stad. Soms duidelijk zichtbaar langs de boulevards of bijna verborgen in zijstraatjes en hoven, maar óók hooggelegen op de daken van gebouwen. Rotterdam, een metropool die dankzij haar innovatief vermogen een eeuwige jeugd lijkt te hebben.

 1. Bar, club of restaurant?  
  Club  
 1. Rum of Whisky?  
  Rum, ik ben half Jamaicaans dus ik moet wel rum zeggen.  

 1. Achter de bar of aan de bar of op de bar?
  Achter de bar, en dan cocktails maken. Dat heb ik altijd al willen leren. Ik zou er een show van willen maken.

 1. Voorgerecht of dessert?  
  Voorgerecht.

 1. Vlees of vis?  
  Ik houd van variatie dus beide.

Dit was het dan. Is er nog iets wat je de lezers wilt meegegeven?

Jááá!!! Kom allemaal naar de Rooftop Sessions van Cloud 8 en onthoud… je bent áltijd welkom!

Stories

Do you like love letters?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Do you like love letters?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.